600 g ryby (kapor
šťuka
zubáč)
4 pomaranče
100 g mandlí
2 paradajky
4 lyžice oleja
1 cibuľa
citrónová šťava
mleté čierne korenie
soľ.
Rybu vyčistíme
umyjeme a rozporcujeme. Potom osolíme
okoreníme
pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odležať 2 až 3 hodiny v chlade. V rozohriatom oleji speníme cibuľu nakrájanú nadrobno
pridáme odležanú rybu a opražíme. Podlejeme trochou vody
pridáme olúpané nakrájané paradajky a šťavu z dvoch pomarančov. Prikryjeme a dusíme. Keď je ryba takmer mäkká
pridáme zvyšné 2 pomaranče
ktoré sme najprv olúpali
rozobrali na mesiačiky a nakrájali na menšie kúsky. Všetko spolu udusíme domäkka a posypeme olúpanými opražnými mandľami. Podávame s uvarenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.