1 ryba (ostriež
kapor
šťuka)
1 lyžica masla
citrónová šťava
2000 g soli.
Rybu vyčistíme
umyjeme a osušíme. Polovicu soli nasypeme do pekáča
vložíme rybu a zasypeme zvyškom soli tak
aby bola soľou celkom prikrytá. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45 až 50 minút. Potom oheň zmiernime a pečieme ďalších 30 minút. Upečenú rybu vyberieme (šupiny by mali zostať v soli) a pokvapkáme roztopeným maslom a citrónovou šťavou. Podávame s pečenými zemiakmi a s tatárskou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.