Plátky morskej (alebo sladkovodnej) ryby
olej na opekanie
zelená petržlenová vňať na ozdobenie. Omáčka: 20 g uhorky
20 g bambusových výhonkov z konzervy
20 g naložnej cibule
20 g čerstvej cibule
20 g ďumbieru
2 strúčiky cesnaku
trocha sójovej omáčky
1 lyžica hladkej múky
trocha oleja
2 lyžice práškového cukru
50 ml octu
voda
pár prúžkov citrónovej kôry
mleté čierne korenie
soľ.
Plátky ryby vykostíme
opečieme na oleji z obidvoch strán (asi 15 minút)
vyberieme a necháme odkvapkať. Potom ich uložíme na teplú misu
polejeme pripravenou omáčkou a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno. Omáčka: Cesnak rozotrieme so soľou a trochu opečieme v horúcej panvici vymastenej olejom. Potom cesnak vyberieme
do panvice nalejeme ocot
pridáme práškový cukor
trocha sójovej omáčky
múku rozmiešanú vo vode
mleté čierne korenie a povaríme. ďumbier
čerstvú aj naložnú cibuľu a citrónovú kôru nakrájame na tenké rezance
uhorky na tenké lístky a bambusové výhonky na tenké prúžky
všetko zamiešame do sladkokyslej omáčky a povaríme asi 5 minút. Nakoniec do omáčky zamiešame trocha oleja.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.