Budeme potrebovať: väčšiu konzervu sardiniek
alebo makrel
1 menšiu cibuľu
horčicu
2 vajíčka
rastlinné maslo
2 trojuholníčky taveného syra
kyslú smotanu
alebo biely jogurt
soľ
vegetu
mleté čierne korenie
Cibuľu nakrájame nadrobno
vložíme do misky
pridáme sardinky a rozmiešame. Vajíčka uvaríme natvrdo a nadrobno posekáme
pridáme k zmesi. Podľa chuti pridáme maslo (1-2 polievkové lyžice)
syr
smotanu
asi 2-3 čajové lyžičky horčice
a dochutíme vegetou
soľou a korením. Podávame s čerstvým zemiakovým chlebom a čajom. (Kto má kuchynský robot
alebo mixér môž si nátierku vyšľahať do peny; v takom prípade netreba nič krájať nadrobno.)
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.