˙˙0 g rôznych rýb
200 ml smotany
1 žĺtok
1 cibuľa
150 g zeleniny (mrkva
petržlen
zeler
karfiol
pór
zelený hrášok)
20 g masti
30 g hladkej múky
zelená petržlenová vňať
4 zrnká čierneho korenia
soľ.
Do studenej vody vložíme očistené ryby a cibuľu. Osolíme
okoreníme celým čiernym korením a varíme asi 15 až 20 minút. Zvlášť uvaríme zeleninu
zamiešame do nej zápražku z masti a múky. Pridáme precedený vývar z rýb a vykostené mäso. Nakoniec primiešame smotanu
v ktorej sme rozpustili žĺtok. Podávame s nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.