1500 g rozličných druhov sladkovodných rýb
2 žĺtky
250 g cibule
4 krajce chleba
1 zelená paprika
1 citrón
1 viazanička petržlenovej vňate
1 zelerový list
1 bobkový list
2 zrnká celého čierneho korenia
soľ.
Očistené a umyté ryby nakrájame na väčšie kusy
dáme do hrnca a posypeme nasekanou cibuľou. Pridáme petržlenovú vňať
zelerový list
nakrájanú zelenú papriku
bobkový list
celé čierne korenie a osolíme. Zalejeme vodou a varíme na miernom ohni. Žĺtky rozhabarkujeme v citrónovej šťave. Krajce chleba opečieme a dáme do polievkových tanierov. Hotovú polievku odložíme z ohňa
vmiešame do nej rozhabarkované žĺtky a hneď ju nalejeme na opečené krajce chleba.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.