1000 g ryby
50 g prerastenej údenej slaniny
50 g masti
30 g hladkej múky
2 cibule
2 čajové lyžičky mletej červenej papriky
hydinový vývar
mletá rasca
1 lyžica nadrobno nakrájanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Na prípravu guláša použijeme väčšiu rybu
ktorá sa dá za surova dobre vykostiť. Vykostené mäso nakrájame nadrobno
rozpražíme na masti
pridáme očistenú
nadrobno nakrájanú cibuľu a speníme. Vložíme nakrájanú rybu a prudko opražíme. Potom primiešame mletú červenú papriku
mletú rascu
soľ
mleté čierne korenie
znovu opražíme
podlejeme vývarom a udusíme. Počas dusenia podlievame málo
aby sa mäso neuvarilo
ale len dusilo. Nakoniec zahustíme múkou a ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s čiernym chlebom alebo zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.