4 filé z hrebenačky po 200 g
200 g syra
250 ml smotany
4 lyžice sladkej pochúťkovej smotany
4 lyžice masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
4 paradajky
1 cuketa
1 malá šalátová uhorka
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 lyžice horčice
šťava z 1 citróna
pár kvapiek worcestrovej omáčky
zväzok oregana
vegeta
mleté čierne korenie
soľ.
Filé umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Filé položíme na pracovnú dosku. Paradajkový pretlak vymiešame s horčicou a so sladkou smotanou a zmesou natrieme porcie filé. Posypeme nasekaným kôprom. Ohňovzdornú nádobu na pečenie vymastíme a dáme do nej 2 kusy pripraveného filé. Paradajky olúpeme
cuketu a uhorku umyjeme a všetko nakrájame na kolieska. Zeleninu rozložíme na filé
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a posypeme oreganom nasekaným nadrobno. Zakryjeme zvyšnými 2 porciami filé. Prilejeme biele víno a smotanu
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a posypeme vegetou. Navrch rozložíme syr nakrájaný na plátky a zapečieme v rúre predhriatej na 220 oC asi 15 až 20 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.