600 g rybieho filé
150 g šampiňónov
100 ml kyslej smotany
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
800 g zemiakov
4 vajcia uvarené natvrdo
1 lyžica masti
2 lyžice mäsového vývaru
citrónová šťava
40 g masti
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky umyjeme
uvaríme v šupke
olúpeme a nakrájame na plátky. Rovnako nakrájame aj vajcia. Polovicou masti vymastíme pekáč (ohňovzdornú misu)
vo zvyšnej udusíme šampiňóny nakrájané na tenké plátky. Do vymastenej misy striedavo ukladáme plátky zemiakov
vajec a šampiňónov. Osolíme
okoreníme. Navrch položíme rybie filé
ktoré sme dobre osolili
okorenili a posypali petržlenovou vňaťou. Pokvapkáme roztopeným maslom
mäsovým vývarom a kyslou smotanou
v ktorej sme rozmiešali červenú papriku. Vložíme do vyhriatej rúry a domäkka upečieme. Hotové pokvapkáme citrónovou šťavou a kyslou lahôdkovou smotanou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.