600 g rybieho filé
100 g šampiňónov
100 ml vývaru (instant)
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
1 cibuľa
1 lyžica kečupu
1 čajová lyžička horčice
3 lyžice oleja
1 lyžica tuku na vymastenie pekáča
mleté čierne korenie
soľ.
Nasekanú cibuľu speníme v oleji
primiešame očistené a nakrájané šampiňóny a udusíme domäkka. Pridáme na porcie nakrájané filé
osolíme
okoreníme a udusíme. Mäkké mäso preložíme do vymasteného pekáča a prudko zapečieme vo vyhriatej rúre. Udusené šampiňóny premiešame s kečupom a horčicou
podlejeme vývarom a chvíľu povaríme. Pripravenou omáčkou polejeme zapečené filé a pokvapkáme ho kyslou lahôdkovou omáčkou. Podávame s udusenou ryžou s marhuľovým kompótom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.