Pre 4 osoby potrebujeme:
25dkg tuniaka
25dkg šošovice
2 stonky zelera
4 paradajky
2 kocky zeleninovej polievky (bujon)
2 lyžice oleja
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 klinček
mletý koriander
1 stonku materinej dúšky
1 bobkový list
1 zväzok petržlenu
mleté čierne korenie
soľ
Jednu cibuľu nakrájame na kocky
do druhej vsunieme klinček. Rybu nakrájame na dlhé
tenké plátky. Stonku zeleru nakrájame. Paradajky ošúpeme a pomliaždime. Necháme zovrieť 1 liter vody a rozpustíme v ňom polievkové kocky. Na oleji do zlatista upečieme nadrobno nakrájanú cibuľu
roztlačený cesnak
zelerové stonky a rybu
pričom masu často miešame.
Pridáme paradajky
zeleninovú polievku
koriander
materinu dúšku
bobkový list
petržlen
cibuľu s klinčekom a ochutíme soľou a čiernym korením. Necháme zovrieť a pridáme aj šošovicu
ktorú sme predchádzajúci deň namočili do vody. Zakryjeme a varíme dovtedy
kým šošovica nezmäkne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.