800 g rybieho filé
2 baklažány
4 paradajky
zelené plnené olivy
1 pomaranč
50 g nastrúhaného kokosu
4 cibule
margarín na vymastenie
300 ml mäsového vývaru
šťava z polovice citróna
kajenské korenie
soľ.
Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou
necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky
ktoré osolíme a okoreníme kajenským korením. Baklažány olúpeme
rozpolíme
jadrá vyberieme a dužinu nakrájame na tenké plátky. Paradajky sparíme vriacou vodou
olúpeme
nakrájame na malé kúsky a jadierka odstránime. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme margarínom a striedavo do nej poukladáme rybu a zeleninu. Zmes zalejeme mäsovým vývarom a olejom
navrch rozložíme olivy a mesiačiky pomaranča a dusíme v dobre vyhriatej rúre asi pol hodiny. Krátko pred dodusením posypeme nastrúhaným kokosom. Podávame s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.