400 g ryby
250 g ryž
50 g eidamského syra (parmezánu)
2 lyžice oleja
mäsový vývar
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
soľ.
Očistenú a vykostenú rybu nakrájame na kocky a opražíme v rozpálenom oleji spolu s nadrobno nasekanou cibuľou. Primiešame sparenú ryžu
zalejeme vývarom
pridáme rozotretý cesnak
soľ a červenú papriku. Prikryjeme a udusíme vo vyhriatej rúre domäkka. Hotové rizoto posypeme nastrúhaným syrom. Podávame teplé.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.