250 g predného hovädzieho mäsa
lyžica masti
1 menšia cibuľa
100 g koreňovej zeleniny
zelená petržlenová vňať
polovica čajovej lyžičky polievkového korenia
soľ.
Mäso nakrájame na kocky a pomelieme. Vložíme do studenej vody (1200 ml)
uvedieme do varu a varíme asi 30 minút za občasného miešania. Zvlášť opražíme na masti nakrájanú cibuľu a koreňovú zmes. Pridáme do vývaru
osolíme
okoreníme a uvaríme domäkka. Nakoniec polievku ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Podávame s uvarenými rezancami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.