800 g zemiakov
5 natvrdo uvarených vajec
1 čerstvé vajce
100 ml mlieka
300 g mäkkej (údenej) klobásy
1 veľká cibuľa
olej na vymastenie misy
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky očistíme
umyjeme a surové nakrájame asi na 3 až 4 mm hrubé plátky. Vajcia očistíme a nakrájame na plátky a potom na malé kúsky. Na vymastenú misu uložíme vrstvu zemiakov
ktoré posolíme a jemne okoreníme. Na zemiaky položíme nakrájanú klobásu
nadrobno nasekanú cibuľu a kúsky vajec. Takto pokračujeme až kým neminieme všetky suroviny. Skončíme opäť vrstvou zemiakov. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút
kým nie sú zemiaky mäkké. V pohári s mliekom potom vymiešame vajce a zalejeme zemiaky. Chvíľu ešte necháme zapekať. Podávame s uhorkami v sladkokyslom náleve alebo s tatárskou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.