2 lyžice saké (alebo bieleho vína)
250 g ryž
sójová omáčka
500 ml vody
čerstvý alebo mletý ďumbier.
Ryžu preberieme
prepláchneme vodou a necháme obschnúť. Ak máme čerstvý ďumbier
nakrájame ho a namočíme na 1 hodinu do chladnej vody. Ryžu zalejeme vodou
pridáme sójovú omáčku a víno
prikryjeme a pomaly dusíme
až kým sa všetka voda nevydusí. Počas dusenia pridáme namočený čerstvý ďumbier nakrájaný na rezance alebo lyžičku mletého ďumbieru. Podávame buď samostatne
alebo ako prílohu k inému jedlu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.