10 g bravčovej alebo jahňacej pečene nakrájanej na plátky
100 g nasekaného vareného hovädzieho
jahňacieho
kuracieho alebo bravčového mäsa či šunky
100 g držiek
dôkladne umytých a nasekaných
100 g rybacieho filé nakrájaného na tenké plátky
450 g ryž
3 nasekané jarné cibuľky
1 čajová lyžička sezamového oleja
1 cm čerstvého koreňa ďumbieru
olúpaného a nakrájaného na plátky
2500 ml kuracieho vývaru
1 a pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
1 a pol čajovej lyžičky soli.
Ryžu dobre umyjeme a nasypeme do veľkej nádoby. Pridáme kurací vývar a držky. Pomaly varíme 60 až 90 minút
alebo dovtedy kým sa držky dobre neuvaria a ryža sa nerozvarí na jemnú kašu. V inej nádobe varíme pečeň nakrájanú na plátky asi 5 minút. Necháme ju odkvapkať a pridáme do ryž. Pridáme varené mäso
rybu
sezamový olej
polovicu cibuliek
soľ
čierne korenie a plátky ďumbieru. Varíme prikryté ďalších asi 15 minút. Nalejeme do veľkých misiek a podávame posypané zvyšnými nasekanými cibuľkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.