300 g bravčového mäsa
200 g ryž
50 g mandlí
50 g zeleru
2 póry
štvrťka malej hlávky kapusty
2 paradajky
50 ml oleja
300 ml mäsového vývaru
1 lyžička práškového cukru
ocot
mletý ďumbier
soľ.
Mäso umyjeme
osušíme a nakrájame na plátky. Zeler nakrájame nadrobno
pór na kolieska a kapustu na rezance. Pripravené mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán dohneda
pridáme zeler
pór a kapustu
prikryjeme a pomaly dusíme za občasného podliatia mäsovým vývarom domäkka. Potom pridáme cukor a ďumbier
osolíme
okyslíme octom a chvíľu podusíme. Ku koncu dusenia primiešame paradajky nakrájané na kocky a ešte chvíľu podusíme. Ryžu uvaríme osobitne v osolenej vode
preložíme ju do misy
zalejeme vriacou omáčkou
posypeme olúpanými nasekanými mandľami a obložíme plátkami uduseného mäsa. Ako ozdobu môžme použiť listy hlávkového šalátu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.