220 g mletého mäsa
1 zelená paprika (zbavená semien a nadrobno nasekaná)
3 nasekané jarné cibuľky
2 olúpané strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
1 lyžica sójovej omáčky
450 g dôkladne umytej ryž
2 lyžice oleja na pražnie
1 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky)
1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
pol čajovej lyžičky soli.
Rozpálime olej
na ktorom opražíme asi 5 minút mleté mäso
cibuľku
ďumbier a cesnak. Pridáme sójovú omáčku a zelenú papriku a ďalej pražíme asi 6 minút. Ryžu varíme asi 6 minút v osolenej vode
ktorá má siahať 2 cm nad jej povrch
alebo kým je napoly uvarená a voda sa takmer všetka vsiakla. Mleté mäso rovnomerne rozložíme na ryžu. Prikryjeme a varíme asi 6 až 8 minút na veľmi miernom plameni. Odložíme a podávame dôkladne premiešané. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.