300 g mletého bravčového mäsa
100 g slaniny
smotana
2 vajcia
150 g ryž
2 cibule
600 g kyslej kapusty
rasca
polohrubá múka
olej
mleté čierne korenie
soľ.
Na troche oleja roztopíme nadrobno nakrájanú slaninu
speníme cibuľu a pridáme kyslú kapustu. Zalejeme vodou a dusíme
kým kapusta nezmäkne. Medzitým pripravíme zmes na knedličky. Do mletého mäsa pridáme ryžu
ktorá je už udusená (v pomere 2 : 1)
na oleji upražnú cibuľu
vajcia a mleté čierne korenie. Všetko dôkladne premiešame a ak je masa riedka
pridáme trochu polohrubej múky. Z tejto hmoty formujeme knedličky vo veľkosti ping-pongových loptičiek a dáme ich variť do kapusty
ktorá medzičasom zmäkla. Nakoniec zahustíme zásmažkou
do ktorej pridáme trochu sladkej červenej papriky. Chuť môžme vylepšiť smotanou. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.