7 žĺtkov
200 g ryž
1500 g višní
500 ml červeného vína
400 g kryštálového cukru
pol pohára strúhaného bieleho chleba
škorica (alebo citrónová kôra).
Dobre umytú ryžu uvaríme v malom množstve vody. Uvarenú ryžu cez sito prelisujeme do studenej vody
aby vychladla. Višne uvaríme
prelisujeme cez sito a varíme s cukrom
kým nezhustnú. K vychladnutým višniam pridáme prelisovanú ryžu
7 žĺtkov a trochu nastrúhaného chleba
aby bol puding kyprejší. Masu uložíme na servítku a asi 30 minút varíme. Zvyšné višne aj s kôstkami roztlčieme
uvaríme s červeným vínom a prelisujeme cez sito. Podľa chuti pridáme cukor
škoricu alebo citrónovú kôru a uvaríme. Pred podávaním puding polejeme pripravenou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.