300 g salámy (alebo šunky)
50 g anglickej slaniny
100 g syra
150 g šampiňónov
300 g paradajok
200 g cibule
oregano
majorán
mletá rasca
olej na potretie cesta
tuk na vymastenie plechu
soľ.
Pripravíme si cesto. 2 cibule olúpeme a nadrobno nakrájame. Slaninu a očistené šampiňóny nakrájame na tenké plátky. Na panvici upražíme slaninu a cibuľu. Potom slaninu vyberieme
k cibuli pridáme šampiňóny a spolu asi 5 minút podusíme. Pridáme rascu
soľ a majorán. Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska
salámu na pásiky. Zvyšnú cibuľu nakrájame na kolieska
ktoré od seba oddelíme. Syr nastrúhame najemno. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom. Na cesto poukladáme kolieska paradajok
na ne rozložíme plátky slaniny
posypeme nakrájanou salámou
cibuľou
šampiňónmi a okoreníme. Pečieme vo vyhriatej rúre. Okraje pizze môžme niekoľkokrát potrieť vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Pizzu pred dopečením posypeme syrom a necháme zapiecť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.