250 g údenej ryby
250 g homárieho mäsa (čerstvo uvareného alebo konzervovaného)
2 avokáda
1 žltý melón
2 červené cibule
šťava z 1 citróna
2 zväzky medovky. Dresing: 40 ml likéru Maraschino (Luxardo)
2 lyžice štipľavej horčice
100 ml olivového oleja
70 ml octu
100 ml mäsového vývaru
šťava z 2 citrónov
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Úenú rybu vykostíme a rozdelíme na kúsky. Homárie mäso nakrájame na kúsky. Avokádo rozpolíme
zbavíme jadier
dužinu vyberieme
nakrájame na malé kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Melón rozpolíme a čajovou lyžičkou vyberieme jadrá. Potom polovičky melóna ešte rozštvrtíme
ostrým nožom oddelíme dužinu od kôry a nakrájame ju na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Medovku preberieme
umyjeme a nadrobno nasekáme. Všetky prísady na šalát dáme do misy a opatrne premiešame. Na dresing zmiešame citrónovú šťavu
olivový olej
ocot
horčicu a mäsový vývar. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom. Aromatizujeme likérom. Pridáme do šalátu
necháme postáť v chladničke asi 10 minút a môžme podávať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.