750 g zrelých paradajok
1 zelená mäsitá paprika
1 citrón
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
3 lyžice oleja
1 lyžica ovocného octu
3 vetvičky petržlenovej vňate
pol čajovej lyžičky rasce
trochu provensálskych byliniek
trochu mletého čierneho korenia
soľ.
Na otáčavom grile (alebo na teflónovej panvici) ugrilujeme papriku. Keď trochu zmäkne
vyberieme ju a dáme vychladnúť. Potom ju olúpeme a nakrájame na kocky. Paradajky sparíme
olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Potom očistíme cibuľu a strúčik cesnaku
umyjeme petržlenovú vňať a všetko nakrájame
dáme do misky a posypeme rascou. Pripravíme si nálev: zmiešame ocot
soľ
korenie
bylinky a olej. Vytlačíme do toho citrón a dobre premiešame. Nalejeme na paradajky
premiešame a necháme asi 1 hodinu odležať. Podávame s bagetou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.