100 g mäsa z mušlí
100 g krabov (alebo kreviet)
100 g uvarenej sépie
100 g čerstvých šampiňónov
1 červená paprika
1 zelena paprika
4 paradajky
4 červené cibule
šťava z 2 citrónov. Dresing: 200 ml bieleho vína
100 g plnených olív
2 strúčiky cesnaku
150 ml octu
150 ml olivového oleja
zväzok medovky
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso z mušlí a kraby rýchlo umyjeme pod tečúcou vodou
jemne osušíme a spolu s uvarenou sépiou dáme do misy. Papriky očistíme
umyjeme a nakrájame na prúžky. Cibuľu olúpeme a takisto nakrájame na prúžky. Šampiňóny očistíme
narežme na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Paradajky olúpeme
zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Všetky prísady zmiešame. Plnené olivy nadrobno nasekáme a zmiešame s bielym vínom
octom a olivovým olejom. Do dresingu primiešame cesnak rozotretý so soľou
mleté čierne korenie a nasekanú medovku. Dresing nalejeme na šalát a necháme postáť v chladničke aspoň 15 minút. Umytými listami hlávkového šalátu vyložíme misu
na listy dáme pripravený šalát a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.