1 biely jogurt
400 g šampiňónov
400 g čerstvých šalátových uhoriek
1 strúčik cesnaku
1 čajová lyžička citrónovej šťavy
1 čajová lyžička horčice
pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené uhorky nakrájame na kocky
osolíme
odstavíme na 30 minút a potom zbavíme prebytočnej vody. Nadrobno nakrájané šampiňóny pokvapkáme citrónovou šťavou. Cesnak jemne nasekáme. V miske vymiešame jogurt s horčicou
pridáme uhorky
šampiňóny
cesnak a dobre premiešame. Podľa chuti osolíme
okoreníme a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Pripravujeme krátko pred podávaním
môžme podávať ako prílohu k pečenému alebo grilovanému mäsu
prípadne samostatne s čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.