250 g uvarenej alebo pečenej diviny
150 g surovej šunky
200 g čerstvých kuriatok
200 g čerstvých hríbov
4 lyžice masla (alebo tuku)
1 hlávkový šalát
2 cibule. Dresing: 200 ml bieleho vína
200 ml smotany
40 ml likéru Sambuca Molinari
100 ml octu
2 lyžice brusníc
zväzok zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Divinu umyjeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Šunku nakrájame na malé kocky. Maslo rozpálime na panvici
pridáme očistené
umyté a nakrájané huby. Opražíme. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Hlávkový šalát očistíme
umyjeme
preberieme a listami vyložíme misu. Všetky prísady na šalát zmiešame. Na dresing vymiešame biele víno
ocot a smotanu. Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením a brusnicami. Aromatizujeme likérom. Dresing nalejeme na šalát a zľahka premiešame. Rozložíme ho na listy hlávkového šalátu a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.