4 morčacie rezne
100 g kuracej pečene
strúhaný syr (parmezán)
100 g šampiňónov
1 vajce
maslo
300 g hlávkového šalátu
2 paradajky
pol cibule
strúhanka
ocot
olej
múka
cukor
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Šalát očistíme
umyjeme a necháme odkvapkať. Šampiňóny umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Vňať očistíme a nakrájame. Cibuľu opražíme na 1 polievkovej lyžici masla. Pridáme pečienku nakrájanú nadrobno
šampiňóny a všetko spolu na miernom plameni dusíme
pokiaľ sa tekutina neodparí. Ochutíme soľou a korením
pridáme petržlenovú vňať a jednu polievkovú lyžicu strúhaného syra. Premiešame a necháme vychladnúť. Rezne naklepeme
na každý položíme jednu polievkovú lyžicu plnky
preložíme a spojíme klepnutím tĺčika na mäso. Osolíme
okoreníme
obalíme v múke
rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Rozhorúčime olej a rezne v ňom z oboch strán vypražíme. Paradajky umyjeme a nakrájame. Šalát potrháme na menšie kúsky a spolu s paradajkami premiešame s marinádou
ktorú pripravíme z octu
oleja
korenia
soli a trošku cukru. Rezne podávame spolu so šalátom
prerezané na polovice a s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.