100 g salámy
100 g varenej šunky
100 g krabov alebo kreviet
100 g mušlí z konzervy
200 g čerstvých šampiňónov
2 paradajky
2 čerstvé cibule
250 g zelených rezancov. Dresing: 40 ml Amaro Siciliano (Averna)
400 ml jogurtu
200 ml kečupu
šťava z 1 citróna
100 ml octu
zväzok oregana
mleté čierne korenie
soľ.
Rezance uvaríme v slanej vode a precedíme. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Šampiňóny očistíme
umyjeme a tiež nakrájame na plátky. Salámu a šunku nakrájame na prúžky. Kraby alebo krevety umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Mušle necháme dobre odkvapkať na site. Paradajky olúpeme
zbavíme jadierok a nakrájame na prúžky. Prísady na šalát dáme do misy a opatrne premiešame. Na dresing vymiešame dohladka jogurt
kečup
ocot a citrónovú šťavu. Pridáme oregano
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Aromatizujeme likérom. Dresing nalejeme na šalát
necháme na chladnom mieste asi 10 minút a môžme podávať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.