4 kraby
2 vajcia uvarené natvrdo
50 ml olivového oleja
100 ml bieleho vína
1 citrón
pol viazaničky petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Čerstvé
podľa možnosti ešte živé kraby vložíme do osolenej vriacej vody a varíme 30 minút. Potom ich vyberieme
precedíme
necháme vychladnúť a mäso (z tela i z klepiet) oberieme. Krabie mäso pomiešame s vajciami nakrájanými na kocky
s nasekanou petržlenovou vňaťou
olivovým olejom
vínom
citrónovou šťavou a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Šalát podávame na krabích pancieroch. Môžme ho ozdobiť plátkami citróna a listami hlávkového šalátu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.