200 g hydinovej pečene
500 g ružičkového kelu
listový šalát podľa sezóny
2 lyžice sezamových semienok
1 cibuľa
pol čajovej lyžičky horčice
4 lyžice oleja
1 lyžica masla
1 lyžica octu
štipka majoránu
štipka cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Ružičkový kel očistíme
umyjeme a 20 minút povaríme vo vriacej a osolenej vode. Necháme odkvapkať
väčšie hlavičky prerežme napoly. Listový šalát očistíme
umyjeme a potrháme na menšie kúsky. Sezamové semienka opečieme na panvici bez oleja dozlata. Pridáme olej
očistenú
nakrájanú cibuľu
očistený
pretlačený cesnak a všetko spolu zohrejeme. Nevaríme! Potom primiešame horčicu
ocot a trochu cukru. Ochutíme soľou a korením. Ešte teplú omáčku nalejeme na ružičkový kel a šalát a jemne premiešame. Umytú
osušenú pečeň nakrájame na menšie kúsky a na oleji s maslom krátko z každej strany opečieme. Dochutíme soľou
korením a majoránom. Narýchlo opražnú pečeň podávame so šalátom a zajedáme bielym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.