300 g uvareného hovädzieho mäsa (z polievky)
2 mrkvy
4 malé póry
2 reďkovky
1 zeler
150 g miešanej zaváranej zeleniny
1 malá cibuľa
1 čajová lyžička horčice
1500 ml vývaru (instant)
2 lyžice octu
6 lyžíc oleja
viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Očistenú mrkvu a reďkovku nakrájame na kocky. Zelenú časť z póru odrežme
pór rozdelíme po dĺžke
zhrubnutú časť zelerovej vňate nadrobno nakrájame a všetko dáme na 10 minút povariť do vriaceho bujónu tak
aby zelenina ostala chrumkavá. Potom zeleninu vyberieme a necháme odkvapkať. Medzitým si pripravíme nálev - zmiešame ocot
horčicu a olej. Okoreníme
osolíme a dobre vyšľaháme vidličkou
aby sa nám všetko spojilo. Pridáme najemno nasekanú cibuľu a zelenú petržlenovú vňať. Hovädzie mäso nakrájame na uzučké rezance
ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a oblejeme nálevom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.