600 g sépie
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
2 bobkové listy
pol viazaničky petržlenovej vňate
pol citróna
5 zrniek celého čierneho korenia
mleté čierne korenie
soľ.
Očistenú sépiu dobre umyjeme pod tečúcou vodou. V hrnci dáme variť vodu s celým čiernym korením a s bobkovými listami. Keď voda zovrie
vložíme do nej sépiu a uvaríme ju domäkka. Dĺžka varenia závisí od veľkosti hlavonožca (približne 1 až 2 hodiny). Mäkkú sépiu vyberieme a nakrájame na menšie časti. Kusy sépie upravíme na šalátovej mise a posypeme petržlenovou vňaťou a cesnakom
nasekanými najemno. Pokvapkáme olivovým olejom
citrónovou šťavou a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Šalát uložíme na niekoľko hodín do chladničky. Vychladnutý podávame s plátkami citróna.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.