2 kusy hlávkového šalátu
2 lyžice bravčovej masti
2 lyžice hladkej múky
400 ml mlieka
ocot
kôpor
soľ.
Z masti a múky pripravíme svetlú zápražku
zalejeme ju 800 ml vody
osolíme a povaríme. Do mlieka zamiešame zápražku a spolu ešte povaríme
okyslíme
pridáme na rezance nakrájaný hlávkový šalát
nasekaný kôpor a ešte chvíľu povaríme. Podľa chuti pridáme soľ.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.