Na prípravu šalátu potrebujeme červenú repu
zeler a zemiaky
všetko uvarené a nakrájané na plátky
a srdiečka hlávkového šalátu
ktoré nasekáme nadrobno. Do originálneho predpisu patrí ešte aj hľuzovka. Všetku zeleninu v rovnakom pomere poukladáme do šalátovej misy. V inej miske si pripravíme majonézovú omáčku: Žĺtky z vajec uvarených natvrdo vymiešame s olejom
pridáme nasekanú čerstvú alebo sušenú trebuľku
tuniaka z konzervy
sardelku
lyžičku francúzskej horčice
lyžicu sójovej omáčky a nasekané bielky z vajec uvarených natvrdo. Všetko osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a okyslíme citrónovou šťavou. Pripravenú zeleninu v mise zalejeme majonézovou omáčkou a zľahka premiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.