1000 ml mlieka
7 vajec
200 ml šľahačky
70 g múky
600 g lístkového cesta
300 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
50 g práškového cukru (na posypanie).
Lístkové cesto rozdelíme na 2 diely. Oba rozvaľkáme na pláty veľké ako plech. Plech potrieme olejom alebo roztopeným maslom a postupne upečieme v rúre pri teplote 200 oC obidva pláty cesta. Medzitým si pripravíme plnku. V hrnci necháme zovrieť 800 ml mlieka spolu so 150 g práškového cukru a s vanilkovým cukrom. V mise vymiešame žĺtky so 150 g cukru
pridáme múku
zvyšné mlieko a dobre zamiešame. Žĺtkovú masu pomaly privedieme do varu. Potom k nej postupne prilievame vriace mlieko a za stáleho miešania varíme
kým nevznikne hustý krém. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do žĺtkového krému. Keď krém trocha vychladne
potrieme ním vychladnutý upečený plát cesta a po celej ploche rozotrieme ušľahanú šľahačku. Navrch položíme druhý plát cesta
posypeme práškovým cukrom a necháme úplne vychladnúť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.