 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             3021x
3021x
            
                250 g hlavičiek šampiňónov
 30 g masla
 zelená petržlenová vňať
 mleté čierne korenie
 soľ.
 Cesto:  4 lyžice hladkej múky
 3 bielky
 3 žĺtky
 maslo na pečenie
 šunka na ozdobenie trocha minerálky.
            
                Šampiňóny očistíme
 nakrájame na plátky a podusíme na rozpálenom masle asi 5 minút. Potom ich osolíme
 okoreníme
 posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť.  Medzitým si pripravíme cesto zo žĺtkov
 z múky a trochy minerálnej vody
 zamiešame doň vychladnuté šampiňóny a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Na panvici v rozpálenom masle upečieme omelety
 uložíme ich na misu a posypeme nakrájanou šunkou.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.