4 teľacie rezne
150 g šampiňónov
1 malá cibuľa
80 ml bieleho vína
120 ml mäsového vývaru (bujón)
250 ml sladkej smotany
maslo
olej
pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Šampiňóny očistíme
umyjeme a nakrájame na polcentimetrové plátky. Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Na rezne dáme priesvitnú fóliu (aby šťava nevytiekla) a opatrne ich naklepeme. Z oboch strán osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a rezne na ňom krátko z oboch strán opečieme. Znížime teplotu a rezne dopečieme (asi jeden a pol minúty). Rezne vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku na panvici zohrejeme jednu lyžicu oleja a jednu lyžicu masla. Pridáme cibuľu
šampiňóny
po čase podlejeme vínom a vývarom. Prilejeme smotanu. Necháme zovrieť a ochutíme soľou a korením. Rezne vložíme do omáčky a približne jednu minútu necháme prehriať. Pred podávaním posypeme nakrájanou pažítkou. Podávame s ryžou a hlávkovým šalátom. Zapíjame ľahkým červeným vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.