200 g šampiňónov
125 ml sladkej smotany
1 lyžica masla
1 lyžica bieleho vína
2 čajové lyžičky koňaku (alebo vínovice)
1 šalotka
4 plátky toastového chleba
2 čajové lyžičky škrobovej múčky
1 čajová lyžička nakrájanej pažítky
mleté čierne korenie
soľ.
Šalotku olúpeme
nadrobno nasekáme a pri výkone 600 W 1 minútu preddusíme na masle. Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrťky (veľké kusy nakrájame na plátky). Spolu s bielym vínom pridáme k šalotke. Ochutíme soľou a korením a pri výkone 600 W prikryté dusíme 2 minúty. Škrobovú múčku rozmiešame v smotane
pridáme k hubám a pri výkone 490 W všetko 3 minúty varíme. Toastový chlieb opečieme v hriankovači. K hubám pridáme koňak alebo vínovicu a omáčku podľa potreby dochutíme. Hubovú hmotu rozdelíme na opečené chlebíky a posypané pažítkou ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.