1 fľaša (750 ml) Beaujolais (alebo iného červeného vína)
šumivé víno (alebo sóda)
3 stredne veľké broskyne
1 stredne veľká nakrájaná hruška
4 stredne veľké nakrájané slivky
120 g bieleho hrozna
1 čajová lyžička mletej škorice
100 ml cukru
200 ml vody
ľad.
Vo väčšom pohári zmiešame škoricu
cukor a vodu. Dáme variť na najvyšší stupeň
aby sa rozpustil cukor. Do veľkej misy na bowle dáme ovocie a zalejeme vínom. Zakryjeme a pri izbovej teplote necháme stáť 1 hodinu. Raz premiešame. Potom odložíme na chladné miesto. Pred podávaním zalejeme šumivým vínom. Podávame s ľadom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.