200 g hovädzieho mäsa
200 g bravčového mäsa
200 g údeného bravčového rebra
100 g údenej šunky
1 údená klobása
500 g nakladaných kapustných listov
50 g ryž
50 ml oleja
1 lyžica múky
1 lyžica paradajkového pretlaku
2 byle petržlenovej vňate
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nadrobno nakrájame alebo pomelieme. Primiešame najemno nakrájanú údenú šunku a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme nasekanú zelenú petržlenovú vňať
ryžu
mletú červenú papriku a dobre premiešame. Kapustné listy umyjeme
naplníme zmesou a pevne zvinieme. Hlinenú nádobu vyložíme kapustnými listami a uložíme na ne zvitky. Medzi zvitky kladieme kusy údeného rebra a kolieska údenej klobásy. Všetko prikryjeme zvyšnými kapustnými listami. Podlejeme vodou a pri miernej teplote dusíme 2 hodiny. Na oleji opražíme 1 lyžicu múky. Pridáme paradajkový pretlak
necháme zovrieť a nalejeme na sarmu. Nádobu dáme do predhriatej rúry a 1 až 2 hodiny dusíme pri teplote 160 stupňov.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.