400 g bravčovej krkovičky
6 lyžíc masla
150 ml bieleho vína
sójová omáčka
4 cibule
1 až 2 kvapky tabasca
horčica
2 lyžice oleja
1 lyžica citrónovej šťavy
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na rovnaké kocky (hrana 3 cm)
cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Mäso a cibuľu napichávame striedavo na ražň. Olej zmiešame s mletým čiernym korením
soľou
tabascom
horčicou a mletou červenou paprikou na marinádu. Šašlíky ňou potrieme a necháme asi 30 minút stáť. Suchý pekáč ohrejeme
vložíme šašlíky a asi 5 minút opekáme. Medzitým prevaríme víno
vmiešame do neho snehovou metličkou maslo
aby bola omáčka hladká. Dochutíme citrónovou šťavou a niekoľkými kvapkami sójovej omáčky. Šašlíky dáme na taniere a podlejeme omáčkou. Podávame s ryžou a čerstvým šalátom. Šašlíky možno pripraviť aj v grile.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.