400 g scampi
500 g slávok jedlých
500 g skalokazu datľovitého
100 ml olivového oleja
200 ml bieleho vína alebo prošku
50 g strúhanky
1 viazanička petržlenovej vňate
6 strúčikov cesnaku
1 byľ rozmarínu
mleté čierne korenie
soľ.
Scampi a lastúrniky dôkladne umyjeme. Na rozpálenom oleji opražíme nasekanú petržlenovú vňať a cesnak. Pridáme scampi a dusíme asi 15 minút. Potom scampi posypeme strúhankou
podlejeme vínom
ochutíme soľou
mletým čiernym korením a rozmarínom a dusíme ešte 10 minút. Pridáme lastúrniky a spolu dusíme ďalších 10 minút. Keď sa začnú otvárať
hrniec odložíme z ohňa. Na vopred ohriatu misu uložíme krajce chleba
polejeme ich šťavou a položíme na ne scampi a lastúrniky. Podávame teplé s dobre chladeným bielym vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.