1000 g scampi (morské ráčiky)
400 ml bieleho vína
250 g paradajok (alebo 1 lyžica paradajkového pretlaku)
50 g strúhanky
6 strúčikov cesnaku
100 ml olivového oleja
1 viazanička petržlenovej vňate
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ.
Čerstvé scampi dôkladne umyjeme. Cesnak a petržlenovú vňať nakrájame najemno a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme scampi a na miernom ohni dusíme asi 15 minút. Potom ich posypeme strúhankou
podlejeme 200 ml vína a dusíme ďalej. Primiešame olúpané a nakrájané paradajky alebo paradajkový pretlak a ochutíme soľou
mletým čiernym korením a bobkovým listom. Dusíme ešte 30 minút
pričom občas dolievame vínom. Keď šťava zhustne
odložíme z ohňa a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.