400 g hovädzieho mäsa
2 údené klobásy
200 g údenej slaniny
500 g zemiakov
50 ml oleja
2 cibule
200 g mrkvy
250 g paradajok alebo 1 lyžica paradajkového pretlaku
1 viazanička petržlenovej vňate
rasca
mleté čierne korenie
soľ.
Na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a slaninu. Hovädzie mäso nakrájame na kocky a klobásy na kolieska. K nakrájanému mäsu a klobáse pridáme kolieska mrkvy a zemiaky tiež nakrájané na kocky
osolíme a okoreníme. Všetko dáme do hrnca a nakoniec primiešame olúpané paradajky nakrájané na plátky. Zalejeme takým množstvom vody
aby všetko prekrývala. Na miernom ohni dusíme
kým mäso nezmäkne. Pred dokončením vmiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať
odložíme z ohňa a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.