400 g bravčového karé bez kosti
1 vajce
300 g zemiakov
1 strúčik cesnaku
30 g hladkej múky
tuk na vyprážanie
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na rezne
naklepeme
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajce
múku a rozotretý cesnak
podľa chuti osolíme. Vymiešame zemiakové cesto v ktorom obalíme pripravené rezne. Obalené rezne hneď vypražíme v rozpálenom tuku dočervena. Podávame horúce s chlebom alebo so zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.