300 g bravčového pleca (alebo stehna)
300 g zadného hovädzieho mäsa
200 ml bieleho vína
300 ml sladkej smotany
1 veľká cibuľa
50 g bravčovej masti
mletá červená paprika
soľ.
Na roztopenej masti podusíme cibuľu nakrájanú nadrobno
pridáme soľ
bravčové i hovädzie mäso nakrájané na prúžky a pomaly dusíme. Keď sa šťava vydusí
podlejeme bielym vínom
posypeme mletou červenou paprikou a udusíme domäkka. Počas dusenia pridáme podľa potreby ešte aj trochu vína. Nakoniec prilejeme sladkú smotanu a ešte trocha povaríme. Podávame so zemiakmi
s ryžou alebo tarhoňou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.