300 g bravčového mäsa (pliecko alebo bôčik)
300 g hovädzieho mäsa
80 g slaniny
2 vajcia
2 cibule
2 žmle
mleté čierne korenie
soľ. Na pečenie: 50 g slaniny
200 g koreňovej zeleniny
100 g cibule
50 g masti.
Na masti a rozohriatej slanine opražíme koreňovú zeleninu a cibuľu. Na zeleninu položíme bochníček mäsovej masy
potretý bielkom. Počas pečenia podlievame. Pečieme asi 50 Až 60 minút. Podávame so zemiakmi a s kompótom alebo s knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.