800 g rybieho filé
3 lyžice mlieka
1 lyžica masla
1 lyžica oleja
2 vajcia
mäsový vývar
2 strúčiky cesnaku
2 žmle
1 lyžica nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Vykostené filé pomelieme na mäsovom mlynčeku
osolíme
okoreníme
pridáme vajcia
rozotretý cesnak a nakrájané žmle sparené mliekom. Všetko spolu dobre premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a roztopeným maslom. Zo vzniknutej zmesi sformujeme bochník
ktorý vložíme do pekáča (ohňovzdornej misy) vymasteného olejom
podlejeme mäsovým vývarom a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Podávame so zemiakovým šalátom
prípadne s čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.