300 g bravčového mäsa (plece alebo bôčik)
400 g hovädzieho mäsa
80 až 100 g slaniny bez kož
2 vajcia
2 stredne veľké cibule
trochu cesnaku
2 žmle
70 g masti
mletá sladká červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Umyté hovädzie a bravčové mäso najprv nakrájame na kocky s hmotnosťou 50 až 100 g. Nakrájané mäso zmiešame a pomelieme na mlynčeku. Keď je mäso pomleté
pomelieme aj žmle
ktoré sme predtým namočili do mlieka a vyžmýkali. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a speníme na masti. Pridáme k pomletému mäsu
okoreníme
posolíme a spojíme vajciami. Ak je pomletá masa tuhá
pridáme trocha vlažnej vody alebo vývaru a necháme trochu postáť. Ak máme poruke surovú slaninu (môž byť aj údená slanina bez kož)
nakrájame ju na drobné kocky a primiešame do masy. Pekáč potrieme masťou
navlhčenými rukami z masy urobíme 1 väčší bochník alebo 2 menšie bochníky
položíme na dno pekáča a dáme piecť do vopred zohriatej rúry. Počas pečenia musíme mäso podlievať a zároveň aj polievať dostatočným množstvom šťavy. Podávame so zemiakovým šalátom
s omastenými zemiakmi alebo so zemiakovým pyré a s kompótom
zeleninovým šalátom a pod.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.